onsdag 27 januari 2010

Crazy

Idag hade vi möte med arkitekten för att stämma av so far och göra lite materialval. Gudarna ska veta att vår arkitekt och hans kollega låter fantastin rusa fritt när de ritar och fejar på vårt hus. De föreslår saker som man själv aldrig ens skulle komma på tanken att göra. Men vad händer? Jo, Lotta får ett rosa badrumsgolv! Bara en sån sak! Helt fantastiskt!

Köket, som både arkitekt och Jocke tyckte skulle vara i rostfritt, ratade jag. För mycket bårhuskänska liksom. Det blir pulverlackat, en del i vitt, en del i purpur. Tror att Jocke sa OK till att vi skulle kasta in en rosa blandare också! Det är ju bara för bra för att vara sant! Vitvarorna blir troligen SMEG, vi ska välja färg på dem oxå...rostfritt, vitt eller svart. Tror en klatschig färg kan bli lite overkill. Det blir gas till spisen, vilket ju givetvis är underbart bra.

I hela nedre entréplanet blir det ett ljusgrått epoxygolv, i den lilla upphöjda nischen mot altanen läggs det ask.

På övervåningen blir det ask på golven, förutom i dressingroomet där vi lägger in en riktigt skön heltäckningsmatta, och i sovrummet där vi gör iordning originalgolvet som ju är ett fint gammalt trägolv.

Vad mer. Jo! Vår kamin som vi ska sätta in i vardagsrummet blir svart. Känns som vi är lite konservativa i jämförelse med vår arkitekt, men i längden tror vi enklast vinner.

Här är en av alternativen vi hade på kaminen. Vi har valt den här designen, men tog den alltså i svart... Är vi tråkiga?



Idag älskar jag valfrihet!

Godnatt!

5 kommentarer:

  1. shit pommes! Era forna nabours Simon & Thomas skulle vara stolta över er!!

    Vad underbart att få go crazy & att ha en arkitekt att bolla idéer med!! Ser verkligen fram emot att få se det rosa golvet LIVE!

    Ang kaminen så kan väl den gamla klyschan få tala.. less is more... Men om ni kommer sakna era fina kakelugnar så var väl den andra en cool kombo.

    Lycka till med alla val! /

    ps. Smeg, I like :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är supert med arkitektens vilda sinne och min lite bromsande natur =) Det blir ingen mellanmjölk, det här huset, men heller inget totalgalet.

    Badrumsgolvet kommer bli überball, det är det på övervåningen som kommer gå i rosa-iofs i kombination med tre andra färger i ett oktagonfomrat-kakel. I love it already!

    SvaraRadera
  3. SMEG är fin design men sämre kvalité... och inte alltid så smart planerade inuti, du vet bakom skåpdörren... Nu när herrskapet inte har så nära till diverse take away kan det vra bra att tänka på att kylskåp och frys gärna ska rymma lite varor... Hälsar Praktiska syrran

    SvaraRadera
  4. Ja du praktiska syrran... Den här Smeg-serien lanseras i år och ska tydligen hålla mkt god standard...men vi ska utvärdera ett par alternativ :-)
    Vi kommer ha dubbel kyl/frys så där finns ett helt palats att förvara mat i! Coolt va?

    SvaraRadera
  5. Rosa blandare...? Vad fan Jocke!
    /Kille

    SvaraRadera